Tjäna pengar på bloggen

Vill du tjäna pengar så är detta ett utmärkt sätt för dig som vill tjäna en extra slant genom din blogg!
 
Ett företag som heter tradedoubler är ett marknadsföringsföretag, som ger dig som bloggare eller hemsideägare en möjlighet att tjäna pengar genom att ha reklam på din sida. I deras affiliate-program så kan du hitta massa olika företag att göra reklam för, så det är bara att välja ut den reklamen som passar din blogg bäst!
 
Nu ska jag visa hur du går tillväga för att bli medlem, och hur du gör för att lägga reklam på bloggen!
 
1. Börja med att klicka på länken bredvid: eller så kan du klicka på bilden nedanför:



2. Klicka på den blå pilen där det står "registrering":
 


3. Fyll i dina uppgifter, privatperson/företag land och språk. Klicka på nästa när du fyllt i rätt uppgifter:



4. Fyll i dina personuppgifter och de fält som är markerade med * måste fyllas i. Viktigt att fylla i rätt email för att man måste bekräfta ett mail för att bli medlem! Klicka på nästa när du är klar:
 



5. Fyll i uppgifter om din hemsida/blogg.
 
Webbplatsen namn: Skriv in vad din hemsida heter.
 
adress: Skriv in din webadress och det är väldigt viktigt att skriva in http://. Skulle jag fylla i min adress skulle det vara http://www.alltomblogg.blogg.se .
 
Beskriv din webbplats: Skriv in vad din blogg/hemsida handlar om.
 
Kategori: Välj de kategorier du vänder dig till. Du kan välja flera olika.
 
Språk: vilket språk du skriver på.
 
Skriv in säkerhetskoden och bocka in rutan för avtalet. Klicka på klar när du du gjort allt.
 



6. När du är klar med registreringen kommer du att få ett email skickat till din mail som du angav i registreringen. I mailet kommer det att finnas en länk du ska klicka på för att slutföra din registration. När du klickar på länken kommer du till deras sida och du är nu medlem på tradedoubler! Nu kan du börja ansöka reklam att ha på din sida!
 
Obs om du inte får något email så kan det ligga i skräpposten!
 
7. Klicka på Sök (1) i menyn.Men om du har en speciell kategori som du vill söka i, så markerar du det, annars är det bara att klicka på Sök (2). Då får du en lista över de program som finns.
 
 
8. När du hittar ett program som du vill veta lite mer om, så klickar du på namnet på programmet, och väljer Programöversikt i rutan som poppar upp.



9. Här kan du läsa mer om programmet och vad de erbjuder för ersättning (1). Om du vill ansöka till programmet, så bockar du i rutan där du accepterar användarvillkoren (2) sedan så  klickar du på knappen Ansök till programmet (3). Du kommer nu få ett mail skickat till din email, med lite information. För att hitta annonserna, så klickar du på Länkar/grafik (4).  Det tar ett tag innan man blir godkänd när man sökt och det är inte alltid man blir godkänd så jag rekommenderar att vänta med att lägga upp reklamen innan man blivit godkänd ifall att man inte blir godkänd!



10.Här får du se de olika storlekar som annonserna finns i, välj den storlek som du vill ha. Vill du inte ha en reklam banner så finns det textlänkar att välja på.
 



11. Klicka på visa kod:



12.Nu får du upp en ruta där ska du kopiera texten:
 



13. Att lägga in en annons i ett inlägg är inte alls svårt det är bara att klistra in i HTML redigeraren. Jag ska visa hur du gör! Klicka på Ändra i redigerare:



14.När du klickat på ändra redigerare kommer du till en sida där all kod finns där klistrar du in koden du kopierade förut. Det blåa är koden för reklamen. När du skriver i redigeraren syns inte annonsen så det kan vara knepigt. Men när man publicerat det syns det!
klistra in koden här



15.Resultatet blev detta:
 
 



16. Vill du ha länken vid sidobaren så får du göra så här. 1. Klicka på kodmallar 2. leta upp koden där det står <div class="subside"> klistra in koden under den!
 



17. Resultatet blev så här förhoppningsvis så blev det detsamma för er annars kan ni fråga mig så kan jag hjälpa er!
 
 

 

 

 

 

2011-04-12 @ 00:21:00 Tjäna pengar på bloggen Permalink